Veda Lila Ayurvedisk butik och hälsocenter
   
}
 
 

Kokosoljan på väg få återupprättelse

På grund av nedvärdering har kokosoljan varit absent i den moderna medicinen under årtionden. Nu håller dock oljan på att få den upprättelse den förtjänar. En olja med näringsmässiga och farmakologiska möjligheter.

Kokosolja är rik på laurinsyra som hjälper att bekämpa virus, bakterier, svamp och stärker immunförsvaret. Med hjälp av laurinsyra bildas ett ämne som heter monolaurin som dödar virus.

Omvandlas inte till transfett
Kokosoljan fungerar bäst i matlagning därför att den inte börjar oxidera först över 198 grader. Den omvandlas inte till transfett.

Laurinsyran i kokosolja har endast sin motsvarighet i bröstmjölk, där den finns som en livsviktig ingrediens. Laurinsyran är ett essentiellt näringsämne för såväl spädbarn som vuxna människor.

Vid normal rumstemperatur är kokosoljan gråvit och fast. När temperaturen stiger till 25–28 grader övergår den i flytande form. När du tar lite fast olja mellan dina fingrar smälter den omedelbart. Denna reaktion ger bokstavligt talat en fingervisning om hur snabbt den bryts ner i kroppen och omvandlas till energi.

Inte påfrestande för matsmältningssystemet
De medellånga fettsyrorna (MCFA) i kokosoljan är lätta för kroppen att absorbera och smälta. I motsats till andra fetter är de inte påfrestande för matsmältningssystemet. De erbjuder snabb energi och främjar kroppens självläkande förmåga. Detta är viktigt för t.ex patienter som använder kroppens alla resuser för att besegra allvarliga sjukdomar.

Kokosolja är även utmärkt att använda som massageolja. Den skapar en barriär mot infektioner, gör huden mjukare, hindrar rynkbildning och åldersfläckar.

Oljans små molekyler gör att den lättare tas upp av huden och har därmed en mjukgörande verkan. För att komma till rätta med torr, grovporig och rynkig hud är oljan ett bra hjälpmedel. Även vid eksem och psoriasis har kokosoljan visat sig vara till stor hjälp:

Beställ kokosolja från våran Webbshop
Köp kokosolja i våran butik i Stockholm (karta)
 

 
© 2003–2015 Ayurveda hälsocenter Veda Lila | Kontakta oss | Facebook
Design: PC PAL MEDIA